Magnus Aschan
Magnus AschanJournalist, talare & moderator
Jag berättar om hur teknik och vetenskap gör världen bättre.

Kontakta mig så hjälper jag dig med redaktionellt arbete, professionella artiklar och foton, digital publicering och inte minst, talaruppdrag och moderatorskap.

Jag såg alltid mig själv som en humanistisk person som barn, men jag tyckte om elektronik. Sedan läste jag något som en av mina hjältar, Edwin Land på Polaroid, skrev om vikten av människor som kunde stå vid gränsen mellan humaniora och naturvetenskap och jag bestämde mig för att det var vad jag ville göra. 
– Steve Jobs

Jag är journalist, talare och moderator med mycket stor teknisk kompetens. Tidigare har jag bland annat arbetat som chefredaktör för IDG-publikationerna TechWorld och Computer Sweden.

Med en bakgrund som testredaktör vid den numera legendariska datortidningen MikroDatorn har jag gjort en resa från de minsta komponenterna till IT-lösningar i global skala.

2015 grundade jag Teknikministeriet som hjälper företag och organisationer att nå ut med professionellt innehåll och smart marknadsföringsteknik.

På ministeriet jobbar vi också idéellt med att öka kunskapen om teknik och vetenskap i samhället och visa vilka fantastiska möjligheter de ger.

Jag har över 20-års erfarenhet inom it-branschen och har bland annat hunnit med att jobba som systemutvecklare, it-chef, journalist och redaktör inom it-media.

Genom åren har jag publicerat tusentals artiklar och fått en gedigen kunskap om branschen och övergripande teknologier. Jag spenderar fortsatt en stor del av min tid att lära nytt och förbättra min kunskaper.

Kontakta mig!